Gekkenhuis op arbeidsmarkt

gekkenhuis arbeidsmarkt

‘De woningmarkt is een gekkenhuis’, zeggen niet alleen potentiële kopers, maar ook makelaars.

Zoals een makelaar het verwoordde ‘we worden helemaal platgebeld.’ Meer dan honderd telefoontjes als een huis op Funda is gezet, is niet vreemd.

Je moet nu goed nadenken voordat je op de knop van Funda drukt. Want als je een huis daarop zet, dan moet je zorgen voor voldoende mensen die de telefoon aan kunnen nemen.’  

En wil je een huis kopen, dan heb je daar bijna een dagtaak aan.

Reageren op aanbod op Funda heeft vaak geen zin meer. Als je er niet als de kippen bij bent, dan is bezichtiging al niet meer mogelijk.

Bovendien komen lang niet alle te koop staande woningen op Funda terecht.

Ben je op zoek naar een woning, dan is het zaak om dat kenbaar te maken bij de makelaarskantoren in jouw zoekregio. Zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuw aanbod dat intercollegiaal wordt gedeeld.

En dan speuren welke makelaar het betreffende aanbod in de verkoop heeft. Zodat je als een van de eersten je kunt melden voor een bezichtiging.

 

Het is gekkenhuis op arbeidsmarktINTREEGUE Photography / Shutterstock.com

 

Niet alleen op de woningmarkt is het gekkenhuis. Het is ook gekkenhuis op de arbeidsmarkt.

Vooral voor recruiters. Er is veel vraag in allerlei sectoren, maar met name de vraag naar technisch geschoolde mensen en ICT’ers is extreem groot.

Er is dus niet alleen een krappe woningmarkt, ook op de arbeidsmarkt is er krapte.

Dat betekent dat er met name in sectoren met grote krapte, actief geworven moet worden.

Dat het traditionele ‘post & pray’ model, waarbij vacatures onder de aandacht worden gebracht bij de relevante doelgroepen in de hoop dat zij reageren, niet gaat werken.

 

The War for Talent is over, and talent won.

Als baanzoeker is dat goed om te weten.

Voor recruiters draait het erom tijdig de juiste kandidaten te vinden, ze te interesseren voor een gesprek en uiteindelijk voor een overstap.

Talent won; dat kan voor organisaties betekenen dat talent ‘gekocht’ moet gaan worden.

Zoals op de woningmarkt volgens onderzoek van NVM in het eerste kwartaal van 2021 ruim 60% van de woningen boven de vraagprijs is verkocht, zo kunnen ook salarissen gaan stijgen.

Als gevolg van de vraag die het aanbod overstijgt.

En het zou zomaar kunnen zijn dat de gekte op de huizenmarkt ertoe leidt dat salaris meer dan in het verleden het geval was, voor jou als professional essentieel is om een leuk huis te kunnen kopen.

 

 

Wil je als koper of verkoper succesvol zijn op de huidige woningmarkt, dan maak je gebruik van een professional die het spel kent; een aankoop- dan wel verkoopmakelaar.

Wil je succesvol zijn op een krappe arbeidsmarkt, een baan realiseren die optimaal bij je past en met goede arbeidsvoorwaarden?

Laat je begeleiden door een zeer ervaren loopbaancoach.

 

Heb je nog geen goed beeld van wat je echt wilt qua werk, wat jij te bieden hebt op de arbeidsmarkt en hoe je je daarmee profileert?

Lees mijn boek ‘Wat wil ik nu echt?

Heb je behoefte aan begeleiding bij de implementatie en realisatie van wat je voor jezelf op een rij hebt gezet?

Bel (0575-544588/ 06-54762865) of e-mail ([email protected]) me gerust.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *