Samen er een succes van maken

Zoals je misschien weet, wandel ik graag en maak ik elke ochtend een ochtendwandeling. Daarmee start ik mijn dag.

Wandelen is voor mij geen sport, want bij sport denk ik aan afzien en discipline. De vierdaagse van Nijmegen lopen, is bijvoorbeeld voor mij geen aantrekkelijke optie. Alhoewel ik met heel veel plezier terugdenk aan de vele huttentochten die we hebben gemaakt. En ik best weer eens een huttentocht zou willen maken.

 

Samen er een succes van maken

 

Ik ben beslist niet de enige die graag wandelt.  

Vorige week maakte ik nog een stevige wandeling met een van mijn coachklanten. Op haar verzoek, een wandeling als afronding van haar loopbaantraject. Vorige maand is zij begonnen in een mooie, nieuwe baan.  

Voor mij was het fijn om haar ervaringen in haar nieuwe werk te horen en samen terug te blikken op ons traject.  

Want ja, samen een succes maken van een loopbaantraject, daar ga ik voor. ‘Samen’ is cruciaal voor mij. Want alleen, kan ik niet het succes creëren dat we beogen in een traject. Dat moeten we samendoen.  

En het is mooi om ons succes dan ook samen te vieren. En al wandelend onze ervaringen uit te wisselen.   

 

Omdat samen er een succes van maken cruciaal is voor het resultaat van het loopbaantraject, start ik elk traject met een oriënterend gesprek. Dat gesprek is écht wederzijds oriënterend.  

Voor jou als klant om je een beeld te vormen van mij als persoon en mijn aanpak en werkwijze in loopbaantrajecten.  

Voor mij als loopbaancoach om me een beeld te vormen van jou als persoon en van jouw loopbaanvraag. Om op basis daarvan een inschatting te maken of ik jou kan helpen om te komen tot antwoorden op jouw vragen.  

En zo ja, dan gaan we samen op weg om van ons traject een succes te maken.  

 

In mijn visie zit het antwoord op jouw loopbaanvragen in je. Het is de kunst en de kunde om in een coachtraject dat antwoord eruit te halen.  

Daarbij ben ik niet de persoon die jou louter een advies gaat geven welk werk het beste bij jou past. In mijn begeleidingstrajecten past een rol als coach dan ook beter dan een rol als adviseur. 

In mijn trainingen en individuele loopbaantrajecten laat ik je ervaren hoe je komt tot meer waarde in werk: 

  • Waarde in de zin van de waarde die jij levert voor een werkgever of opdrachtgever. 
  • Waarde als maatschappelijk bijdrage die jij levert met je werk. 
  • Persoonlijke waarde(n) die jij terugziet in je werk. 
  • Waarde die werk je impliciet of expliciet teruggeeft als arbeidsvreugde. 
  • Waarde van werk in balans met privé. 

 

Dat betekent concreet dat je je vaardigheden eigen maakt om proactief loopbaangedrag te laten zien en strategisch met je loopbaan om te gaan. Zodat je je als professional vrijelijk kunt bewegen op de arbeidsmarkt en tijdig bij kunt sturen als dat nodig is.   

 

Voel jij je gevangen in je huidige werk?  

Durf je geen stappen te zetten, vooral omdat je niet weet welke richting je uit wilt gaan?  

Laat het me horen. In een oriënterend gesprek kun je jouw vragen aan me voorleggen. En kun je je een beeld vormen van mij en mijn aanpak. Zo’n oriënterend gesprek is kosteloos. En verplicht je tot niets.   

En ben je een medewerker die valt onder de sector Rijk of werk je bij de Autoriteit Persoonsgegevens en ben je de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst bent geweest? Lees hier meer over het door het A+O fonds Rijk gesubsidieerde loopbaanbegeleidingstraject.  

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *