Een nieuwe richting of anders kijken naar het werk dat je nu doet

Anders kijken naar het werk dat je doet

Hoe anders kijken naar het werk dat je nu doet nieuwe perspectieven biedt

 

“Ik ben helemaal klaar met mijn werk’, zei hij. “Ik wil nu echt werk maken van ander werk”.

“Hoe kan ik een andere stap maken? En wat past bij mij, als het niet Arbo is?”

We starten een traject.

Twee maanden later zegt hij heel overtuigd: “Ik ben eruit. De kogel is door de kerk. Ik wil echt buiten mijn huidige organisatie gaan kijken en iets anders doen dan wat ik tot nu toe heb gedaan”.

Kennelijk heeft hij dat ook al aan zijn leidinggevende gecommuniceerd. Die raadde hem aan, om de tijd te nemen om zich in alle rust te oriënteren.

Die rust is gegroeid. Niet alleen de rust om de tijd te nemen om zich te oriënteren. Maar ook de rust om met andere ogen te kijken naar het werk dat hij als Arbo-adviseur doet.

Zo kan een begeleidingstraject bij MEER WAARDE IN WERK  leiden tot een nieuwe richting, maar ook tot anders kijken naar het werk dat je doet.

 

 

Anders kijken naar het werk dat je nu doet

 

Iedereen heeft een eigen focus op de werkelijkheid.

Die focus wordt bepaald door de figuurlijke bril waardoor je kijkt. Je geeft namelijk een eigen interpretatie aan wat je ziet.

En niet alleen wat je ziet, maar juist wat je beleeft.

 

Ben je uitgekeken op je werk, dan heeft dat zijn invloed op de manier waarop je er verder naar kijkt.

Zo was mijn coachklant geneigd om door een enigszins grauwe bril te kijken naar zijn werkelijkheid. En zijn interpretaties te maken in het licht van het door hem ingekleurde beeld van zijn werk.

Kijk je door een enigszins grauwe bril, dan zul je eerder negatief kritisch oordelen en je uitlaten over wat je doet en wat je beleeft.

Het is dan niet gemakkelijk om je open te stellen voor andere perspectieven. Terwijl die er mogelijk wel zijn. Ook in je huidige werk.

Het is dan de kunst om je eigen vertrouwde zienswijze ter discussie te stellen en met andere ogen te kijken naar de werkelijkheid.

Je zult merken, dat je je dan ook open kunt stellen voor andere perspectieven.

En dat gebeurde met mijn coachklant.

 

Een nieuwe richting of anders kijken naar het werk dat je nu doet

Anders kijken naar het werk dat je nu doet opent nieuwe perspectieven

 

Met een grauwe bril kleurt je wereld grauw. Vooral de negatieve kanten worden uitgelicht. Kijk je door een positieve bril, dan heb je alle kans dat je wereld er heel anders uit ziet.

 

Een van de kenmerken van de Meer Waarde Benadering is, dat het een positieve benadering is.

Zo focus je met name op waar je goed in bent, je kwaliteiten. Als ondernemer begin je immers ook geen zaak in iets waar je niet goed in bent. Bij werk is het niet anders.

Ook bekijk je welke kwaliteiten je het liefste inzet in het werk dat je doet en waar je het beste in bent. Kun je namelijk die kwaliteiten inzetten in het werk dat je doet, dan geeft dat energie. Daar word je blij van.

Ook onderzoeken we welke omgeving jij nodig hebt om te groeien en te bloeien in je werk.

En last but not least waar jij echt warm voor loopt en waar jij graag een bijdrage aan wilt leveren met het werk dat je doet.

 

Kijk je door een positieve bril, dan kan het zijn, dat je werk in een ander daglicht komt te staan.

Zo verging het ook mijn coachklant.

Voelen waar je warm voor loopt, weer helder in het vizier hebben welke kwaliteiten van jezelf je in wilt zetten in het werk dat je doet en wat je nodig hebt om goed te gedijen, doet je anders kijken naar het werk dat je doet.

Ook al wist hij het zelf, gaande het traject werd hem heel duidelijk wat er voor hem op de eerste plaats komt. En dat is niet zijn werk.

Dat is zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden.

Behulpzaam zijn naar anderen, mensen op weg helpen zodat ze de regie over hun eigen leven kunnen nemen, dat is waar hij warm voor loopt.

Doelgericht, praktisch en concreet aan de slag zijn spreekt hem aan. Evenals verantwoordelijkheid voelen, samenwerken, kennis delen en netwerken.

En dat kan ook als Arbo-adviseur.

 

 

Inmiddels zijn de kaarten op zijn werk opnieuw geschud. De taken zijn anders verdeeld. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is nu zijn focus.

Hij zit stukken beter in zijn vel dan toen hij het traject begon.

Nog steeds wil hij een andere stap maken en hij heeft nu heel helder hoe die stap eruit gaat zien. Maar hij gunt zichzelf de tijd om de nieuwe koers die hij voor zichzelf heeft uitgestippeld, in alle rust verder te verkennen. Concrete afspraken in de vorm van het lopen van een stage staan op de rails. Dat geldt ook voor een nog te volgen opleiding.

De trein loopt en ondertussen geniet hij van wat er aan hem voorbij komt.

 

 

Zit jij niet lekker in je vel op je werk?

Zou je wel iets anders willen, maar weet je nog niet hoe dat eruit moet gaan zien?

Meld je dan aan voor de 3-daagse training.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *