Sneller een baan door een goed beeld van het werk dat je zoekt

geen beeld van het werk dat je zoekt

Als je niet weet wat je zoekt, zul je het ook niet zo gauw vinden  

 

Een goed beeld van het werk dat je wilt doen is cruciaal om dat werk ook daadwerkelijk te bemachtigen.

 

Onlangs had ik een gesprek met Marloes. Zij is op zoek naar werk.

Ze is een netwerker pur sang, maar desondanks is het haar nog niet gelukt om aan het werk te komen. De mensen in haar omgeving reageren verbaasd, als ze dat horen. “Jij kent zoveel mensen en jij zit in zoveel netwerken, hoe kan het dan dat het jou nog niet gelukt is om aan een baan te komen?”, zo wordt haar kennelijk van tijd tot tijd gevraagd.

Haarzelf verbaast dat ook enigszins, maar eerlijkheidshalve denkt zij het antwoord grotendeels te weten: “Ik heb nog steeds geen helder beeld van het werk dat ik wil doen”.

Dat komt niet alleen in gesprekken naar voren, maar bijvoorbeeld ook op LinkedIn.

En wie geen goed beeld heeft van wat hij wenst te bereiken, zal het waarschijnlijk ook niet bereiken.

In mijn artikel vertel ik je meer over hoe dat werkt.

 

geen beeld van het werk dat je zoekt

 

Aan een goed beeld van het werk dat je wilt doen, gaat een belangrijke stap vooraf

 

Die stap heeft alles te maken met je bewust worden van wat je werkelijk drijft. Wat betekent werk voor jou? En welke bijdrage wil je leveren door de dingen die je doet in je werk?

Waar loop jij warm voor? Waar gaat ‘jouw vuurtje van branden?

Die vraag gaat over jouw persoonlijke missie. Met name jouw persoonlijke missie met betrekking tot werk. In een eerder artikel heb ik daarover al geschreven.

Want, zoals ook Marinus Knoope in zijn Creatiespiraal zo mooi omschrijft: “Wie, als individu of als groep, niet weet wat hij werkelijk wenst, is zijn bestemming kwijt, is stuurloos en op weg naar nergens”.  

Afhankelijk van jouw missie met betrekking tot werk, zul je bijvoorbeeld ook een keuze maken, welke kwaliteiten van jezelf je in wilt zetten in het werk dat je doet.

 

 

Een krachtig hulpmiddel om een goed beeld te krijgen van het werk dat je wilt doen

 

Dat hulpmiddel is visualisatie.

Bij visualiseren creëer je een denkbeeldige werkelijkheid. In geval van werk fantaseer je over hoe jouw ideale werk eruit ziet. Je creëert jouw ideale werk als het ware van binnenuit.

In dat werk verdien je je geld met wat je het allerliefste doet en je zet daarvoor de kwaliteiten in, die kenmerkend zijn voor jou.

Het is belangrijk dat je het beeld van het werk zo helder mogelijk maakt. Gebruik daarvoor al je zintuigen; zie, ruik, hoor, proef en voel hoe het voor jou ideale werk eruit moet zien.

Maak het beeld van het werk voor jou zo aantrekkelijk mogelijk en geniet ervan. Want hoe aantrekkelijker je het maakt, hoe meer het aantrekt. Daarover later meer.

En hoe meer het aantrekt, hoe groter je kans op succes.

 

 

Vertrouw erop dat het mogelijk is, het beeld van het werk dat jij voor ogen hebt, daadwerkelijk te realiseren

 

Geloof in jezelf en geloof in je mogelijkheden zijn daarbij cruciaal. Want als jijzelf gelooft dat het toch niet gaat lukken, of dat het toch niet voor jou is weggelegd, dan heb je alle kans dat het je inderdaad niet gaat lukken.

Niet voor niets breng je in een MEER WAARDE IN WERK traject dan ook jouw kwaliteiten in kaart en verzamel je daarvoor bewijsmateriaal. Dat sterkt niet alleen jezelf in het besef dat je de kwaliteiten daadwerkelijk bezit. Het maakt het voor jou ook gemakkelijker om je met je kwaliteiten overtuigend te presenteren.

En dat verstrekt jouw geloof in jezelf en het sterkt je in het vertrouwen, dat wat jij wenst qua werk, ook daadwerkelijk te realiseren is.

 

Overigens biedt vertrouwen, geloven in jezelf geen garantie, maar het vergroot zeer zeker je kansen op succes.

 

Weten waar jouw vuurtje van gaat branden, een goed beeld hebben van het werk dat jij wilt doen en er zelf in geloven zijn drie cruciale voorwaarden om je wensen tot vervulling te brengen.

Voldoe je niet aan die voorwaarden, dan is het lastig om met succes je onderzoek te doen en te netwerken.

 

 

Onderzoeken hoe je het werk dat jij voor ogen hebt kunt realiseren

 

Heb jij geen helder beeld van het werk dat je wilt doen, dan is het ook lastig om jouw concrete mogelijkheden te onderzoeken.

 

Als jij niet weet wat je wilt, dan zul je het ook niet zo gauw zien.

Als iets je echt aantrekt, dan zul je het zien. En dat aantrekken moet je niet alleen figuurlijk zien. Als iets je aantrekt, dan komt het als het ware vanzelf naar je toe.

Als je op iets gericht bent, dan zie je het ook. En dat geldt ook voor werk.

 

Als jij geen goed beeld van het werk dat jij wilt doen, dan zullen ook anderen het niet zo gauw voor jou zien.

Zij hebben immers geen goed beeld bij het werk dat jij zou willen doen. Zij weten niet waar ze voor jou naar moeten kijken en met wie ze jou zouden kunnen contacten.

 

Dus ook al heb je dan een groot netwerk, dan nog kan het zijn, dat je netwerk je niet zo snel kan helpen om aan een baan te komen.

 

 

Vind je het moeilijk om je een beeld te vormen van het voor jou ideale werk?

Schrijf je in voor de 3-daagse training ‘Bouw je ideale loopbaan‘.

 

Heb je last van allerlei zaken die jou ervan weerhouden je wensbeelden daadwerkelijk te realiseren?

Neem gerust contact met me op voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *